Herfstpracht

De herfst is een prachtige tijd voor planten en bloemen. Herfstbloemen hebben veel te bieden en stralen nog een keer met prachtige kleuren voordat het winterseizoen aanbreekt. Ze zijn dan ook een must voor wie in huis graag sfeer en kleur ziet in het najaar. Niets is mooier en geeft meer sfeer dan regelmatig een verse bos bloemen in de tinten van de herfst als de nachten weer langer worden en de dagen korter.

Onder de planten ontbreekt het ook niet aan kleurige bloemen, besjes en fruit om van te genieten. We hebben in de winkel prachtige herfstarrangementen uitgelicht om uw huis, tuin of balkon mooi te kunnen versieren en een prettige najaarssfeer te creëren. Kom snel eens langs!

Tulpentijd!

Het is elk jaar weer een feest: de opening van het tulpenseizoen met de officiële aftrap op de Dam in Amsterdam. Op zaterdag 18 januari 2020 om 13.00 uur is het weer zover, dan wordt de Dam door kwekers omgetoverd tot een tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen. Wauw! Van 13 tot 16 uur is de tulpenpluktuin open, dus neem je oma, broer, vriendin of buurvrouw mee en geniet van de pracht en kleurigheid van deze grote hoeveelheid tulpen. Dit jaar is het thema van de Nationale Tulpendag ‘romantiek’. En dat snappen we wel! Want wie is er nu niet verliefd op deze vrolijke bloemen?

Tulpen zijn echt sfeermakers. Van een enkele tulp in een bijzondere vaas tot een weelderig boeket. Deze veelzijdige bloem vult elke ruimte met een vrolijke, gezellige sfeer. De levendige uitstraling maakt de tulp tot de vrolijkste bloem van Nederland.

Tulpen zijn veelzijdig. Wist je dat er meer dan 1.000 verschillende soorten zijn? Elk met hun eigen karakter en stijl. Dankzij de grote variantie zijn de mogelijkheden om tulpen te laten stralen in je interieur eindeloos. Omdat deze vrolijke bloemen in de vaas nog wat doorgroeien, oogt een tulpenboeket nooit stijf of saai, het leeft altijd.

Om optimaal te genieten van tulpen, is een goede verzorging belangrijk. Kies allereerst een ruime vaas waarin de stelen ruimte hebben om eventueel nog te groeien. Snijdt vervolgens de stelen schuin af en zet de tulpen in een klein laagje koud water. Dat het geven van een speldenprik onder de bloemknop voorkomt dat tulpen gaan hangen, is een hardnekkige fabel. Dit is juist slecht voor de bloem. Tulpen kunnen ook slecht tegen zon en warmte, zet de vaas daarom niet op een zonnige plek of bij de verwarming.

Wil je een tulp gebruiken in een bijzondere gebogen vaas? Zorg dan dat je de bloem een nachtje geen water geeft. Zo wordt de steel slap en kun je hem in de gewenste vorm buigen. Geef hem vervolgens gerust weer water: de steel behoudt zijn gebogen vorm.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van seizoensproducten en nieuws.

Miranda’s Bloemensalon bloemist van het jaar?

Wij zijn genomineerd voor de titel Bloemist van het jaar 2019! Dat alleen is al leuk en maakt ons trots op ons team van toppertjes. Maar we willen natuurlijk ook winnen!

De verkiezing is een initiatief van de brancheorganisatie voor vakbloemisten. De verkiezing gebeurt op basis van twee beoordelingsrondes op alle aspecten van het vak. In de voorronde, die plaatsvindt van januari tot en met maart, beoordeelt een vakjury het motivatieformulier van de deelnemers, kunnen consumenten op hun favoriete bloemist stemmen en beoordeelt een mysteryshopper de winkel. De tien beste deelnemers uit de voorronde plaatsen zich voor de finale (april en mei) en worden door de vakjury bezocht en beoordeeld op onder meer de formule, klantgerichtheid en rentabiliteit. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 juni op het ondernemerscongres van de branchevereniging.

Er strijden meer dan honderd bloemisten mee, dus de competitie is fors. Daarom roepen wij iedereen op om vanaf 2 maart te stemmen op Miranda’s Bloemensalon. We hopen op veel stemmen van onze klanten. Je kunt stemmen via: https://bloemistvanhetjaar.nl/stem-op-mirandas-bloemensalon/

Vrolijke Gerbera’s

Vrolijk, kleurrijk, spontaan en gezellig. Dat is kenmerkend voor de Gerbera. Met een rijke variëteit aan kleuren past de Gerbera in elk interieur, bij elke emotie en gebeurtenis. In een gemengd boeket of juist alleen in een speciaal vaasje, de Gerbera straalt altijd.

Gerbera’s zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en spelen daarom altijd moeiteloos in op de laatste trends. Veel voorkomende kleuren zijn: oranje, geel, rood, paars, zalm, wit, roze en tweekleurig. De lange stengels van de Gerbera zijn behaard, waardoor ze er wollig uitzien en zacht aanvoelen. De bloemen hebben een doorsnee van 6 tot soms wel 14 cm. Gerbera’s toveren met hun frisse en heldere uitstraling eenvoudig een glimlach op jouw gezicht.

Een Gerberabloem bestaat uit een ring van kleine bloemblaadjes rondom een licht (groen) of donker (zwart) hart. De buitenste bloemblaadjes bepalen de vorm van de bloem. In het hart van de Gerbera vormen zich ringen van meeldraden. Deze zijn goed zichtbaar en hieraan kun je ook zien of een bloem vers is of niet. Bij een verse bloem bloeien de buitenste 2 tot 4 ringen van meeldraden. Zijn er meer zogenaamde meeldraadkransen zichtbaar, dan is de bloem minder vers.